계수정 sOo’s Collage Band koncertje


계수정 sOo’s Collage Band

Időpont: 2017. október 7. (szombat) 21:00

Helyszín: Opus Jazz Club (Budapest Music Center, 1093 Budapest, Mátyás u. 8.)

Jegyek: 1300 HUF

A zongorista – zeneszerző Kae sOo-Jung (계수정) egyike Dél-Korea vezető zenészeinek, a kreatív kísérleti zenei élet élén . Miután lediplomázott a koreai Yonsei Egyetem klasszikus zongora szakán, az egyesült államokbeli Berklee-n és a Boston Konzervatóriumban folytatta tanulmányait, szintén zongora szakon.

Az új zenei kifejezőeszközeinek kutatása utáni vágya gyakran sarkallja együttműködésre különböző művészeti területek – például a tánc- és filmművészet, képzőművészet – képviselőivel. Ezen kollaborációkra különösen jó példa zeneszerzői tevékenysége a “With a Girl of Black Soil” című koreai filmben, amely 2007-ben díjat nyert a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Sajátos előadói stílusának köszönhetően fellépett számos híres és nagysikerű fesztiválon és helyszínen az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Kubában, Japánban és Portugáliában.

Idén októberben Kae sOo-Jung és együttese, a 계수정sOo’s Collage Band Magyarországon is bemutatkozik, Budapesten, az Opus Jazz Club-ban.

A formáció zenei tevékenysége 1999 óta nemzetközi színtéren is elismert, köszönhetően egyedülálló, a 20. századi klasszikus jazz, improvizációs, koreai hagyományos és punk zene műfajait ötvöző stílusának.

Budapesti koncertje során Kae sOo-Jung zongorajátéka kiegészül 5 másik területről érkező zenész előadásával: az énekes Park Minhee (aki a koreai tradicionális lírikus zene, a „gagok” és a tradicionális versek műfaja, a „sijo” specialistája), a tradicionális koreai ütőhangszereken játszó Kim Somin, a legendás koreai rock ‘n’ roll dobos, Sohn Kyung-ho, valamint a jazz nagybőgős, Choi Chang U teszik teljessé a különleges zenei élményt.

A műsor saját repertoárjukból áll össze, amely alapja a szabad improvizáció, a tango műfaját, a jazzt, a kortárs, klasszikus és hagyományos koreai zenét ötvözve. A programban szereplő „Panic” című számukat Bartók Mikrokozmosz darabja, a „3324 Tango” című számukat Astor Piazzolla inspirálta. „2121” című darabjuk egyesíti a tradicionális koreai dob, a „janggu” ritmusait más hangszerekkel.

  • Előadók: Kae sOo-Jung (zongora), Park Minhee (ének), Kim Somin (tradicionális koreai ütőhangszerek), Sohn Kyung-ho (dob), Choi Chang U (nagybőgő)
  • Szervezők: Koreai Kulturális Központ és Opus Jazz Club (Budapest Music Center)
  • Jegyek 1300 forintos áron hamarosan kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon. Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 

 

 

Nap/idő
07/10/2017
21:00 - 22:35

Helyszín
Budapest Music Center