Kpop World Festival 2017


A Kpop World Fesztivál 2011-ben indult útjára és azóta világszerte meghódította a K-pop rajongókat. Magyarország idén 4. alkalommal került be a résztvevő országok közé. A programban a világ minden tájáról jelentkező tehetségek mutatják meg tánc- és énektudásukat, melyet kizárólag a koreai popzene inspirált.

A koreai popzene, vagyis a K-pop egyre népszerűbb a világon. A mára már külön műfajjá vált K-pop cover dance egyre több fiatalt ragad magával, ezáltal évről évre nő a versenyen resztvevők száma. A versenyre olyan táncos és énekes produkcióval lehet jelentkezni, amiben az adott tánc vagy ének előadása valamely koreai popzenei előadó dalát igyekszik a lehető legeredetibb módon reprodukálni.

A Kpop World Festival budapesti elődöntője július 15-én, az Átrium Film-Színházban (1024 Budapest, Margit krt. 55.) este 19 órától kerül megrendezésre. A versenyre jelentkező csapatok, illetve egyéni előadók videós pályázatai, szakmai előzsűrizésen esnek át, így végül 10 pályázó lesz az, aki megméretteti magát a budapesti színpadon.  

A versenyen a legjobb eredményt elérő első 2 helyezett videója felkerül a verseny hivatalos online felületére, amelyen a világ minden régiójának első 2 helyezettjei szintén láthatóak. Az idei 68 ország legjobbjai közül egy dél-koreai zsűri választja ki azokat a szerencséseket, akik a Koreában zajló döntőn részt vehetnek és megküzdhetnek a csodás díjakért, valamint képviselhetik hazájukat egy húszezer fős tömeg és a kedvenc K-pop előadóik előtt.

A 2017-ben zajló budapesti elődöntő megszervezéséhez a magyarországi Koreai Kulturális Központ olyan hazai szervezetet kért fel együttműködő partnernek, mely tevékenységei során, hazánkban a koreai popkultúra népszerűsítését eredményesen szolgálja. Így a teljes elődöntő minden szakaszának előkészületi, adminisztrációs, technikai, lebonyolítási, marketing és személyi feltételeinek biztosítására a Seoul Mates szervezetét bízta meg.

A verseny hivatalos közösségi oldala:  https://www.facebook.com/events/696599370542154

A verseny hivatalos honlapja: http://kbsworld.kbs.co.kr/kpopfestival/site_2017/

Regisztráció az eseményre:

Az esemény ingyenes, regisztrálni július 5-től lehet a [email protected] email címen keresztül, név és az igényelt helyek (maximum 4) elküldésével. A regisztráció a jelentkezések beérkezési sorrendjében történik. Túljelentkezés esetén a jelentkezők várólistára kerülnek.

Nap/idő
15/07/2017
19:00 - 21:30