Mia Kim koncertje – Premier Kultcafé


Fiatalkori álom egy teaházban – különleges program, különleges vendég!

A 10. Koreai Filmfesztivál szervezői büszkén mutatják be a világhírű Kim Sisters alapító tagja, Mia Kim koncertjét!

Premier Kultcafé, Budapest

(1085 Budapest, Üllői út 2-4.)

2017. október 29. vasárnap 19:00

A Fiatalkori álom egy teaházban című dokumentumfilm a The Kim Sisters elnevezésű koreai lánytrió megalakulásának és rendkívüli történetének állít emléket. Lee Nan-young, egy híres koreai énekesnő 1930-ban debütált az OK Records égisze alatt, majd feleségül ment Kim Hae-songhoz, a kor egyik legjobb zeneszerzőjéhez. 1945 környékén Nan-young és Hae-song duója egyre sikeresebb lett, egészen addig, míg Kimet el nem hurcolták Észak-Koreába. Bár Lee egyedül maradt, nem adta fel és a Koreai háború ideje alatt megalapította az ország első lánycsapatát, a Kim Sisters-t. A csapat tagjai két lánya, Suk-ja, Ae-ja és unokahúga Min-ja voltak, akik megörökölték szüleiktől a zenei tehetséget. Lee zenei oktatásával a lányok egyre nagyobb sikereket értek el. A Kim Sisters volt az első ázsiai énekes csapat, akik lehetőséget kaptak, hogy fellépjenek Las Vegasban is. Számos üres ígéretet követően négy hetes szerződést kaptak a Thunderbird Hoteltól, mint a China Doll Revü előadói. Az előadást látva a Stardust Hotel vezetősége is felfigyelt a lányokra és adott nekik egy kéthetes szerződést, amit aztán hirtelen 13 évre bővítettek. Az amerikai közönség három olyan bájos koreai lánnyal találkozhatott, akik úgy énekeltek folyékonyan angolul, hogy nem is ismerték a nyelvet – emlékszik vissza Kim Min-ja (Mia Kim) a filmben.

Kim Min-ja (Mia Kim) ma Magyarországon él, 1967 óta boldog házasságban a magyar származású Tommy Vig zeneszerzővel és jazz zenésszel, akivel éveken keresztül együtt zenélt megannyi színpadon. A zenészházaspár számos nagy sikerű show műsorban lépett fel együtt, ahol Mia vidám személyisége és remek énekhangja tökéletes összhangban volt Tommy energikus játékával és stílusával. Közös műsorukkal megjelentek többek között az Ed Sullivan Live TV Show-ban, a Dinah Shore Show-ban és Dean Martin televíziós műsorában is.

A Kim Sisters és Mia Kim karrierjéről 2017. január 26-án megjelent egy rendkívül részletes dokumentumfilm, Kim Dae-hyun rendezésében. A „Try to Remember” (Fiatalkori álom egy teaházban) című film végigköveti a trió életét és bemutatja zenei hatását. Mia Kim így nyilatkozott a filmről: „Hálás vagyok Kim Dae-hyun rendezőnek, mert örökkévalóvá tette a Kim Sisters-t, remélem mindig ott élünk majd a koreaiak emlékezetében.”

Csatlakozzanak hozzánk a vetítést követően a koncerten is, élvezzék Mia Kim művésznő ma is csodálatos hangját és produkciója alatt meg-megcsillanó humorát!

Nap/idő
29/10/2017
19:00 - 20:00

Helyszín
Premier Kultcafé

Foglalások

Foglalás lezárva.