Poézis – Mégis szép az élet – Premier Kultcafé


POÉZIS – MÉGIS SZÉP AZ ÉLET/ POETRY / 시

VETÍTÉSEK:

2017. október 28. szombat
19:00-
Premier Kultcafé, Budapest
Kisterem

2009

139 perc
Rendező: Lee Chang-dong
Forgatókönyvíró: Lee Chang-dong
Szereplők: Yoon Jung-hee, Lee David, Kim Hee-ra, Ahn Nae-sang

A hatvanas éveiben járó Mi-ja szerény körülmények között él, áldozatos munkával egyedül neveli tinédzser korú unokáját. Minden nehézség ellenére életvidám, gyermeki nyitottsággal és érdeklődéssel fordul a világ felé. Miután beiratkozik egy helyi versíró körbe, hamar belemerül a költészet és a szépség igéző világába. Miután azonban fény derül egy szörnyű családi bűnre és az Alzheimer betegség árnyéka is rávetül, szembesülnie kell az élet sötét oldalával és saját kezébe kell vennie a megoldást.

Díjak:
Cannes-i Filmfesztivál – legjobb forgatókönyv (2010); Grand Bell Awards – legjobb film, legjobb színésznő, legjobb forgatókönyv (2010); Asia Pacific Screen Awards – legjobb rendező, legjobb színésznő (2010); Asian Film Awards – legjobb rendező, legjobb forgatókönyv (2011).

A rendezőről:
Lee Chang-dong középiskolai tanárból és elismert regényíróból lett filmrendező a Koreai film 1990-es évek végi felfutásának idején. Saját forgatókönyveiből készülő valamennyi filmje az utóbbi 20 év koreai filmtermésének meghatározó darabja. Különösen emlékezetesek az általa teremtett nőfigurák.

A vetítés ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges a honlapunkon keresztül. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Nap/idő
28/10/2017
19:00 - 21:19

Helyszín
Premier Kultcafé

Foglalások

Az eseményen minden hely foglalt.