Korea Sim Cheong – Egy elkötelezett lány szeretete I. előadás


슬라이드 1

Korea Sim Cheong – Egy elkötelezett lány szeretete

Időpont: 2017. április 9. 16:00

Helyszín: Bálna Budapest – Event Hall (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

A Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös szervezésében lezajló Koreai Kulturális Napok záróelőadásán, 2017. április 9-én, egy olyan történet elevenedik meg a közönség előtt, amely mind a mai napig szájról szájra terjed a népi meséket ismerők körében. A Koreai Kulturális Örökség Alapítvány által összeállított előadás alkalmával megismerhetjük Sim Cheong történetét, aki feláldozva saját életét, vak édesapján próbál segíteni.

부채춤2 풍물놀이4
A fiatal lány elvállalja, hogy feláldozza önmagát a Tenger Királyának, ha ezzel édesapja visszanyerheti a látását. De amikor a tenger közepén a vízbe veti magát, története miatt a Tenger Királya megsajnálja és egy lótuszvirágban visszaküldi őt az élők közé. A lótusz az uralkodó elé kerül, aki megtalálja benne a gyönyörű leányt. A király feleségül veszi Sim Cheongot, de a szomorúságát nem tudja elűzni. Megismerve a történetét, fogadást rendez az összes vak embernek az országban. Sim Cheong apja a bál legvégén érkezik, de mikor meghallja lánya hangját, a szemei felnyílnak és így megpillantja a királynőt, aki feláldozta érte az életét.
A negyven szereplővel előadott, interaktív táncos zenés műsort két alkalommal, 16 órakor és 20 órakor tekintheti meg a közönség a Bálna Budapestben.

Az esemény ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges honlapunkon keresztül.

Nap/idő
09/04/2017
16:00 - 17:30

Helyszín
Bálna

Foglalások

Az eseményen minden hely foglalt.