Son Yeol Eum zongoraestje


Son Yeol Eum zongoraestje

2017. december 17. (vasárnap) 18 óra

Magyar Tudományos Akadémia

Szervező: Koreai Kulturális Központ

Fellépő: Son Yeol Eum (zongora)

Program:

B. Galuppi – C-dúr szonáta
Liszt Ferenc – Koncert etűdök  S. 144
                 No.2 “La leggerezza”
                 No.3 “Un Sospiro”
M. Ravel – La valse
      – szünet –
R. Schumann – Kreisleriana Op. 16

Páratlanul virtuóz technikájáról és szenvedélyes előadói stílusáról nemzetközi szinten ismert Son Yeol Eum szólóestjével zárul december 17-én a Koreai Kulturális Központ idei klasszikus zenei koncertsorozata. A hangversenynek ezúttal a Magyar Tudományos Akadémia impozáns épülete ad otthont.

Son Yeol Eum zenei tehetségével egészen fiatal kora óta kitűnt társai közül. Második helyezéseket ért el több magas nívójú versenyen, többek között a Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyen, a Van Cliburn Nemzetközi Zongoraversenyen, majd legfiatalabb résztvevőként hívta fel a nemzetközi szakmai zsűri figyelmét az Oberlin Nemzetközi Zongoraversenyen és az Ettlingen Nemzetközi Zongoraversenyen. Színes repertoárjában Bachtól Gershwinig megtaláljuk a legvirtuózabb darabokat. Olyan világszerte ismert zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a New York-i Filmharmonikusok, a Dmitri Kitayenko vezette Drezdai Filharmonikusok, a Bergen Filharmonikusok, a Valery Gergiev vezette Mariinszkij Színház Zenekara és a Cologne Zenekar. 2017-18-as évadban The Academy of Saint Martin in the fields zenekarral a londoni Cadogan színpadán lép fel.

Szóló karrierje mellett számos egyéb tevékenységet folytat. 2016-ban a Pyeongchang Téli Zenei Fesztivál művészeti rendezői feladataira kapott megbízást. Örömmel és izgalommal készül első magyarországi koncertjére, hiszen Budapestre, mint a komolyzenei örökség egyik legmeghatározóbb bölcsőjére tekint.

A koncert ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu weboldalon.

*A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Nap/idő
17/12/2017
18:00 - 19:30

Foglalások

Az eseményen minden hely foglalt.