Gayageum oktatás

1348754687_78

A gayageum egyfajta domború felületű deszkacitera, amelyből a hangokat egy tizenkét sínes, mozgatható „hegedűlábba” helyezett, tizenkét selyemből készült húr megszólaltatásával nyeri ki a művész. A méreteit tekintve (160cmx30cm) meglehetősen figyelemreméltó hangszert eredetileg a számunkra igencsak egzotikusnak számító kínai császárfából készítették.

A gayageum művész a padlón foglal helyet és hangszerét úgy helyezi el, hogy egyik vége a jobb térdén, másik vége pedig a padlón nyugszik. A húrokat a jobb kéz hüvelyk- és első három ujjával jobb- és felfelé irányba kell ritmusosan, röviden húzogatni (pengetni), miközben bal kezünk ujjaival a megfelelő húr lenyomásával, illetve a húron való le-föl mozgatásával csalogatjuk elő a különböző tónusú akkordokat.

Gayageum oktatás a Koreai Kulturális Központban

A tiszta  és gyönyörű  hangzású  gayageumön való játék, mely Korea reprezentatív hagyományos hangszere, most tanfolyam keretein belül, heti rendszerességgel megtanulható az érdeklődők számára. A hangszer nem csak a hagyományos koreai népdalok megszólaltatására alkalmas, a modern és külföldi dalok is egyaránt élvezhetőek  rajta.

A kurzus időtartama: március 28. – június 27. (14 hét)
Időpont:  Kezdő csoport   kedd  17:00-18:30  /  Haladó csoport  kedd 18:30-20:00

Helyszín:  Koreai Kulturális  Központ – Művészeti Csarnok

Oktató:   Ahn Yoo Jin
A tanfolyam ingyenes, jelentkezési határidő: 2017. március 27. Jelentkezni a koreaikultura@koreaikultura.hu email címen lehet, név, elérhetőségek és a csoport megadásával.