Tradicionális koreai teaceremónia

Szeretettel várjuk az érdeklődőket az augusztus 29-én megrendezésre kerülő tradicionális koreai teaceremóniára, melyre 14 és 18 órakor kerül sor a Koreai Kulturális Központban.

A 다도 (ejtsd: dádo) vagy más néven 다례 (茶禮, ejtsd: dárje) a teaszertartás egy hagyományos módja Koreában. A 다례 (ejtsd: dárje) szó szerint “a teázás etikettjét” vagy “a teázás napi rítusát” jelenti, melyet a koreaiak több mint ezer éve őriznek. A koreai teaszertartás magja a teázás élvezetének könnyedsége és természetessége kellemesen formális keretek között.

A teaszertartás a mai felgyorsult koreai kultúrában a kikapcsolódás és a harmóniateremtés eszközévé vált, mely őrzi a koreai szellemi értékek hagyományát.

A modern idők a hagyományos teázási kultúra és teaszertartás újjáéledésének és megújulásának időszaka. A királyi udvar, a buddhista kolostorok teaceremóniáit, valamint a vendégek üdvözlésének és a mindennapi teaivás szertartásosságát gyakorolják és mutatják be szerte az országban. A tea jótékony egészségügyi hatásainak és az ősi kultúra terjedésének köszönhetően ez a hagyomány egyre inkább bekerül a köztudatba, és manapság nagy az érdeklődés a teázás ezen műfaja iránt Koreában.

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a megadott elérhetőségen keresztül.

Időpont: 2017. augusztus 29. 14:00 – 16:00 vagy 18:00 – 20:00            

Jelentkezni a [email protected] email címen lehet az időpont (14 óra vagy 18 óra) megjelölésével. A regisztráció lezárul, amint betelik a létszám (maximum 25 fő/szertartás).